Kuptimi i ëndrrës - Interpretim & Fjalor Zyrtar

A jeni i interesuar të njihni interpretimi dhe kuptimi i ëndrrave tuaja? A keni ndaluar ndonjëherë të mendoni për atë makth që përsëritet vazhdimisht dhe nuk ju lejon të pushoni? Çfarë po përpiqet të ju transmetojë nënvetëdija kur jeni duke fjetur dhe si mund të bëjmë një interpretim të saktë të mendimeve tona të natës?

Kuptimi i ëndrrave

Ndoshta nuk e dini, por natën truri ynë është akoma aktiv dhe mund të ëndërrojë pavarësisht se sa e lodhshme ka qenë dita. Për më tepër, çdo ëndërr që kemi është krejtësisht e ndryshme, merrni parasysh atë kuptimi i ëndrrave dhe të mësuarit për të interpretuar komplotet e saj komplekse do t'ju ndihmojë të njihni veten shumë më mirë.

Studimi i kuptimit dhe interpretimi i ëndrrave është diçka që i ka preokupuar dhe intriguar njerëzit që nga agimi i kohës. Ndërsa në kohërat antike deshifrimi i simboleve të ëndrrave kërkonte të gjente një mesazh hyjnor, nga shekulli XNUMX dhe zhvillimi i psikanalizës, interpretimi i ëndrrave përdoret për të zbuluar përmbajtjet e ruajtura në mënyrë të pavetëdijshme në mendjen njerëzore ose shqetësimet e ditës. Një ditë që na shqetësojnë ndër të tjera.

Aktualisht falë psikoanalistë me reputacion si i famshmi Sigmund Freud, francezët Jean Laplanche dhe Jean-Bertrand Pontalis ose zviceranët Carl Gustav Jung interpretimi i ëndrrave ka pushuar të shihet si diçka jo serioze dhe është bërë një teknikë klinike. Nëse jeni të interesuar për temën, këtu keni një lidhje me bibliografinë time të referencës dhe autorët e mi të preferuar.

Zbuloni kuptimin e ëndrrave falas në fjalorin tonë të specializuar

Në linjat vijuese mund të gjeni një listë të urdhëroi kuptime ëndrrash nga AZ, për ta bërë më të lehtë për ju përdorimin e internetit. Të gjitha këto ëndrra janë një përzierje midis një përmbledhjeje të ëndrrave më të rëndësishme të trajtuara nga autorët më me reputacion dhe disa prej kontributeve të mia bazuar në përvojat e mia me ëndrrat që kam vuajtur dhe që kam analizuar dhe studiuar në detaje për vite me rradhë.

Isshtë një listë shumë e plotë, por vazhdon në evolucionin e vazhdueshëm, Nëse keni një ëndërr që ju shqetëson dhe që përsëritet dhe nuk figuron në listën që ju lutem më shkruaj një mesazh përmes seksionit të kontaktit në ueb dhe unë do të hetoj rastin tuaj dhe do ta shtoj atë ëndërr në listë në mënyrë që përdoruesit e tjerë të mund të dinë për të.

Ka ardhur koha për të gjetur ëndrrën që ju shqetëson. Këtu keni listën e organizuar sipas alfabetit.

Pasi jemi në gjumë, ne shkojmë në një udhëtim aventuresk duke portretizuar aspiratat dhe frikën tonë. Orët e pushimit bëhen një ekspeditë për problemet e ditës në ditë, për ato shqetësime që pushtojnë mendjet tona, dhe për këtë arsye është thelbësore të kuptojmë interpretimi i ëndrrave për të sqaruar kuptimin e saj.

Zbuloni kuptimin dhe origjinën e ëndrrave tuaja

Fjalori zyrtar i ëndrrave: interpretimi nuk do të jetë më një mister për ju

Në kohët e lashta, kulturat u përpoqën të kuptonin se si të interpretonin secilën ëndërr, disa nga një qasje mistike dhe ezoterike, por të tjerët ndoqën metodën shkencore. Kjo është, si në çdo civilizim tjetër, kishte sharlatanë dhe psikologë me reputacion të lartë.

Gjithçka që ndodh në nënvetëdijen tonë kur jemi duke ëndërruar mund të shërbejë për të zgjidhur shumë dyshime që nuk mund t'i deshifrojmë gjatë gjendjes në zgjim. Ndoshta kjo është arsyeja pse njerëzit kanë kaluar shekuj duke ndjekur kuptimet e tyre di gjithçka për mendjen dhe personalitetin e vetvetes.

Bëni një interpretim të ëndrrave dhe zbuloni se çfarë do të thotë

A kemi vërtet ëndrra paramenduese? Pse ato përfaqësojnë ambiciet dhe frikën tonë? Pse subkoshienca krijon mendime të pashprehshme? Ndonjëherë mund të befasohemi nga kompleksiteti i një ëndrre. Ne ëndërrojmë që të humbasim punën tonë, që një anëtar i familjes të vdesë ose që të ndahemi me partnerin tonë. Kjo është, ata janë ëndrrat që lidhen me mjedisin tonë, dhe nganjëherë ato duken aq reale sa që ne kërkojmë një kuptim të mesazhit të ëndrrës që na dërgon nënvetëdija. Nëse doni të zbuloni si të bëni një interpretim të saktë të ëndrrave tuaja klikoni këtu.

Interpretimi vs kuptimi i ëndrrave

Njohja e kuptimit të një ëndrre nuk është e njëjtë me interpretimin e saj. Për të ditur se si të interpretohet saktë asnjë ëndërr, jo vetëm që duhet ta dini mirë kuptimin e saj, por gjithashtu duhet të dini detaje të tjera të rëndësishme dhe kontekstin në të cilën ato ndodhin, pasi që i njëjti kuptim i një ëndrre mund të ketë disa interpretime shumë të ndryshme në njerëz të ndryshëm pasi që do të ndikojë në atë që nënkupton ai kuptim sipas mënyrës suaj të të qenurit, familjes tuaj, mjedisit tuaj, situatës tuaj të dashurisë, shëndetit tuaj apo edhe gjendja juaj financiare Për shembull, nuk është e njëjta gjë ëndrra e arit nëse je i pasur se sa i varfër. Në fund të fundit ëndrra është e njëjtë, por interpretimi është shumë i ndryshëm.

Interpretimi i ëndrrave në antikitet

Grekët tashmë ishin të interesuar për këtë temë. Por atëherë, sistemi i tij për të interpretuar ëndrrat drejtohej nga tradita gojore. Kjo është, të gjitha ato ide që përcilleshin nga brezi në brez dhe për pjesën më të madhe, ishte vullneti i perëndive çfarë u pa në ato ëndrra.

Por në anën tjetër të këtij besimi, autorëve u pëlqen filozofi Platoni ose Aristoteli Ata gjithashtu shkruajtën mendimet e tyre mbi këtë çështje në libra të tillë si Republika e së parës dhe Rreth ëndrrave të së dytës. Pa harruar se, disa kohë më vonë, Pitagora gjithashtu foli për këtë çështje si një mjet komunikimi për qeniet e mbinatyrshme. Ndërsa stoikët vënë bast në providencë. Më vonë do të vinin mendime të reja të Ciceronit ose Artemidoros.

Çfarë është të ëndërrosh?

Të përpiqesh të marr me mend se çfarë po ndodh rreth nesh, dhe përmes ëndrrave, quhet ëndërrim. Por vetëm ëndrrat, sepse kur kishte makthe të përfshira, u tha që djalli i nisi ata dhe ata nuk ishin të denjë për t'u analizuar. Shtë e vërtetë që pavarësisht të gjitha teorive që ekzistojnë, kjo teknika e fallit, bazohet në studimet e Sigmund Freud.

Psikoanaliza dhe interpretimi i Frojdit

Disa nga idetë ose studimet që do të vinin me Frojdin tashmë kishin bazën e tyre në ato që sapo përmendëm. Kjo do të thotë, ato nuk do të ishin të reja, pasi tradita ishte shumë e pranishme në to. Por, megjithëse është një term i vështirë për tu analizuar, duhet thënë se Frojdi erdhi të vërë një pikë dhe e ndoqi. Doja ta tregoja atë simbolikat e pasqyruara në ëndërrAto kishin të bënin me mendjen tonë dhe me pavetëdijen.

Sigmund Freud, psikoanalisti im i preferuar

Për këtë arsye, kur analizojmë një ëndërr, duhet të marrim të gjitha konceptet dhe idetë që shohim në të dhe të mos qëndrojmë vetëm me një. As nuk mund të shtohen teknika ose interpretime bestytni të një lloji sugjestionues. Lidhjet dhe marrëdhëniet me jetën tonë të përditshme do të jenë gjithashtu me një rëndësi të madhe. Nga të gjitha ëndrrat, Frojdi u dha emrin e 'ëndrrave tipike' atyre që përsëriten më shumë tek ne. Për shembull ato që lidhen me vdekjen ose rënien. Meqenëse të gjithë ata mund të nxjerrë në dritë një konflikt të brendshëm. Shkurt, ai pohoi se ëndrrat janë një rrugë për në brendësinë tonë dhe drejt dëshirave tona më të fshehura.

Psikologjia analitike e Carl Jung

Nëse e kemi studiuar Frojdin, është e vërtetë që as Jungun nuk do ta harrojmë. Ai gjithashtu ishte disi i hutuar nga idetë e të parit, por psikiatri zviceran shkoi një hap më tej. Duke folur gjerësisht, ëndrrat për të ishin një produkt i natyrës. Çdo ditë ai shihte tek pacientët e tij probleme me iluzione, si dhe halucinacione dhe këto ëndrra plus kishin goditje furçe të zakonshme për disa histori mitologjike.

Carl Jung dhe kuptimi i ëndrrave

Kështu që atje ai e kuptoi se nuk kishte gjithmonë një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me atë që jetonte ose ndjente personi. Kjo është arsyeja pse ai e quajti atë pa ndjenja kolektive. E gjithë kjo do të jetë një lloj simbolesh të sjelljes që njerëzit trashëgojnë dhe që mund të përcaktohen si arketipe ose instinkte të caktuara biologjike. Me pak fjalë, ajo që Jung donte të transmetonte është se ëndrrat kanë një kuptim nga përvojat tona dhe ato do të ishin një urë për nevojat e shpirtit.

Fjalor për të interpretuar kuptimin e ëndrrave

Edhe pse një pjesë e mirë e ëndrrave drejtohet nga subjektiviteti, ka shumë elementë me një kuptim të përcaktuar mirë. Hetimi i përpiktë i këtyre elementeve ka shërbyer për të mbledhur të gjitha të dhënat në a fjalori i ëndrrave, një libër me të cilin çdokush mund të interpretojë të tyret.

Nëse jeni të interesuar në zbuloni se çfarë do të thotë ëndrra, kuptoni se çfarë ato përfaqësojnë dhe simbolet e tyre, me fjalorin tonë të ëndrrave ju mund të thithni të gjithë informacionin plotësisht falas. Ju do ta njihni veten më mirë përmes mesazheve të nënvetëdijes tuaj dhe do të dini si të interpretoni shqetësimet tuaja të vërteta. Në kuptimet-suenos.com do të jeni në gjendje të arrini nivele të thella të introspeksionit personal dhe përmirësimit shpirtëror duke kërkuar kuptimin e tij.

Kush jam une

Emri im është Nacho Zarzosa dhe unë jam personi që qëndron pas kësaj faqe në internet. Unë kam një diplomë në psikologji nga Fakulteti i Psikologjisë i Universitetit të Oviedo dhe një i apasionuar pas kuptimit të ëndrrave dhe psikanalizës. Ju mund të shihni të gjitha informacionet rreth meje duke klikuar këtu.

Cilat janë fazat e gjumit

Njohja e secilës prej fazave të ndryshme të gjumit mund të na ndihmojë shumë që të kemi një gjumë shumë më të këndshëm dhe të pushojmë më mirë. Kjo është diçka që gjithashtu ndikon shumë në atë që ëndërrojmë, kështu që njohja e mirë e fazave është jetike.

Faza I: faza e mpirjes

Stageshtë faza e parë dhe përfshin 10 minutat e para të gjumit, nga kur jemi në periudhën e zgjimit derisa të bëhemi paksa të përgjumur.

Faza II: faza e gjumit të lehtë

Faza e dytë e gjumit ka një kohëzgjatja e rreth gjysmës së kohës totale të gjumit dhe është faza në të cilën trupi juaj gradualisht shkëputet nga mjedisi në të njëjtën kohë rrahjet e zemrës dhe frymëmarrja e ngadaltë bëhet më e qetë dhe më e lirshme. Në këtë fazë është shumë e vështirë për ne të zgjohemi, por pavarësisht kësaj në fazat tona të trurit aktiviteti i madh i trurit alternohet me ato të tjera shumë më të vogla. Normalisht kur zgjohemi nga kjo fazë, ne zakonisht e bëjmë atë në një mënyrë befasuese, për shembull kur ëndërrojmë që të shkelim ose të biem nga një shkëmb.

Faza III: faza e tranzicionit

Faza e tretë është më e shkurtër nga të gjitha, zgjat rreth 2 ose 3 minuta në total dhe është një kalimi midis fazës së gjumit të lehtë dhe gjumit të thellë.

Faza IV: faza e gjumit të thellë

Faza e gjumit të thellë zgjat për 20% të gjumit total dhe është më e rëndësishmja nga të gjitha sepse përcakton cilësinë e pushimit dhe aftësinë e trupit për tu rikuperuar nga lodhja e ditës. Shkalla e frymëmarrjes është shumë e ulët dhe presioni i zemrës bie shumë kështu që është gjithashtu shumë e vështirë për ne që të zgjohemi natyrshëm nga kjo fazë.

Faza e gjumit REM

Faza e gjumit REM zë 25% të gjumit tonë. Emri REM vjen nga Rapid Eye Movement në anglisht dhe kjo do të thotë se sytë lëvizin vazhdimisht nën qepallat. Aktiviteti i trurit gjatë kësaj faze është shumë i lartë, pothuajse në të njëjtin nivel si kur jemi zgjuar por në të njëjtën kohë muskujt tanë bllokohen për të na parandaluar që të reagojmë ndaj të gjithë informacionit që truri ynë po përpunon. Gjatë kësaj faze ndodh gjumi kështu që është faza më e rëndësishme për t'u marrë parasysh në këtë faqe në internet.

Dreamsndrrat më të zakonshme

Jo të gjitha ëndrrat janë njësoj të zakonshme, ka ëndrra që shumë njerëz i vuajnë, për shembull ëndërroni për ish-in tuaj apo edhe ëndërroni të ktheheni përsëri tek ish-i juaj përsëri, ëndërroni për ujin, ëndërroni për jashtëqitje, ëndërrojnë të fluturojnë, ëndërrojnë për të shtëna armësh o ëndërrojnë të bien në boshllëk. Ndërsa të tjerët janë më të rrallë si p.sh. ëndërroni për policinë. Keni një ëndërr më të zakonshme ose më të çuditshme nuk mund të interpretohet si pozitive ose negative. Në mënyrë të ngjashme, një ëndërr më e çuditshme në një person mund të jetë më normale në një tjetër. Likeshtë sikur, për shembull, të ëndërrosh për policinë është shumë më e zakonshme nëse puna jote është e lidhur me policinë, të tilla si nëse punon në një bankë ose në një spital.

Këshilla për të kujtuar mirë një ëndërr

A doni të mbani mend mirë të gjitha detajet e një ëndrre që më vonë të gjeni kuptimin e saj? 'Unë ju rekomandoj që të vendosni një letër dhe një stilolaps për të shkruar gjithçka atë që mbani mend nga ëndrra juaj sapo të zgjoheni. Mos harroni se çdo detaj ka rëndësi, pasi mund të nënkuptojë shumë kur interpretohet si duhet. Më vonë, kur të mbaroni ditën tuaj, futni fjalorin tonë dhe studioni simbolet e secilit element për ta kuptuar më mirë.

Kuptimi i ëndrrave

Në këtë mënyrë, ju do të gjeni jo vetëm ëndrrat dhe kuptimi i tyre, por ju mund të mësoni Çfarë do të thotë të ëndërrosh për morrat ose kuptimi i ëndërrimit për buburrecat, si dhe interpretimi dhe kuptimi i ëndërrimit për paratë dhe zbuloni sekretet e mbajtura në thellësitë e mendjes tuaj. Tani e tutje, ju nuk keni më një justifikim për të analizuar kuptimin e ëndrrave dhe për të njohur veten pak më mirë çdo natë.